Internet hastighedstest

Tryk "Begynd" nedenfor, for at starte testen

>>Tjek om du betaler for meget for dit internet<<

Find de billigste internetpriser der hvor du bor

Om hastighedstesten

Denne hastighedstest er lavet udelukkende med HTML5, hvilket betyder, at den også kan bruge på enheder der ikke har flash, såsom iPad og iPhone. Testen finder automatisk den bedste test-lokation her i Danmark, for at give det det bedste og mest præcise test resultat.

Du kan selv manuelt ændre din host / testlokation, hvis du ønsker det.

Internet hastighedstesten måler både din downloadhastighed og uploadhastighed. Derudover måler den din ping og jitter. Specielt ping er en vigtig faktor, hvis du spiller spil online. Her er en høj ping nemlig ensbetydende med lag, og derfor skal du have en så lav ping som mulig, for at opnå en god spiloplevelse.

Denne hastighedstest leveres desuden i samarbejde med hastighedsmåleren på billig-bredbånd.nu

Er din hastighed lavere end forventet?

Hvis din hastighed er lavere end forventet, kan det skyldes mange forskellige ting:

  • Hvis du modtager internet via en trådløs wifi-forbindelse, kan der godt gå hastighed tabt i signalet mellem din router og din computer
  • Er din router placeret i et tekniskab eller sidder du blot lang væk fra din router, kan dette også have en indflydelse på signalet og dermed din hastighed
  • Er der andre i husstanden der bruger internettet samtidig med dig eller bruger programmer på din enhed internet mens du tester, så vil hastigheden også være påvirket af dette
  • Husk også på, at internetudbydere typisk reklamere med en såkaldt “maks hastighed”, hvilket er den maksimale hastighed du kan opnår. Dette er dog ikke ensbetydende med, at det vil være din gennemsnitlige hastighed.

Hvis du gerne vil teste din hastighed så præcist som muligt, så skal du koble din enhed direkte til din router via et ethernetkabel og sikre dig, at der ikke er andre der bruger internettet mens du tester.

Har du brug for hurtigere internet?

Måske finder du ud af efter du har taget testen, at din internet forbindelse er langsommere end du havde forventet, og at du derfor måske skal opgradere. I så fald kan vi anbefale, at du bruger for sammenlignings funktion på forsiden, som giver dig et komplet overblik over de muligheder.

Har du brug for ekstra hurtigt internet, så kan du med fordel se vores liste over de hurtigste og ikke mindst bedste internetforbindelser på markedet.

Hvad er en hastighedtest?

Helt konkret, så er en hastighedstest en test, som viser, hvor hurtigt dit internet er. Den fungerer ved at hente data ned på din internetforbindelse og måle så, hvor hurtigt denne data kan hentes. Den fundne hastighed vil blive angivet og præsenteret i MB/sek.

Spørgsmål til hastighedstesten?

Har du spørgsmål til hastighedstesten eller det resultat du har fået, skal du være velkommen til at skrive til os direkte her.