Billigste Fibernet Priser 2024


Billigste Fibernet Priser 2024

Fibernet er noget af det bedste internet du kan få, og de seneste år er prisen faldet voldtsomt meget pga. øget konkurrence blandt udbyderne

Fibernettet er desuden så godt udrullet i Danmark, at langt de fleste danskede idag få lynhurtigt fibernet til ganske få penge.

Test din adresse herunder for at se, hvilke muligheder der er for fibernet (og andet internet) på netop din adresse:

Test din adresse

Liste senest opdateret den 01.07.2024

Nu har du måske testet din adresse, og fundet ud af, hvilke muligheder for fibernet, der findes, der hvor du bor. Men hvad skal man så lige vælge? Skal det bare være de billigste internet, eller er det andre paramatetre man bør vudere sin fibernetforbindelse på?

Det tager vi et kig på i de følgende sektioner, hvor vi også skal dykke lidt mere ned i priserne, og hvem der egentlig tilbyder det billigste fibernet lige nu.

Priser & Hasighed

Pris og hastighed hænger sammen, også når det gælder fibernet. Jo hurtigere dit fibernet skal være, jo dyrere bliver det.

I tabellen herunder finder du et overblik over det billigste fibernet lige nu hos de enkelte udbydere, samt hvilken hastighed du får til netop den pris.

fiberudbyder Pris Download Upload Teknologi
Bolignet fiber 199 kr./md. 100 Mbit/s 100Mbit/s fiber
Jetnet fiber 209 kr./md. 120 Mbit/s 120Mbit/s fiber
Telia fiber 279 kr./md. 100 Mbit/s 100Mbit/s fiber
Hiper fiber 279 kr./md. 100 Mbit/s 100Mbit/s fiber
BornFiber fiber 289 kr./md. 100 Mbit/s 100Mbit/s fiber
Waoo fiber 299 kr./md. 100 Mbit/s 100Mbit/s fiber
Telenor fiber 299 kr./md. 1000 Mbit/s 100Mbit/s coax
YouSee fiber 319 kr./md. 300 Mbit/s 60Mbit/s coax
Ewii fiber 319 kr./md. 300 Mbit/s 300Mbit/s fiber
Norlys fiber 329 kr./md. 200 Mbit/s 200Mbit/s fiber
Fastspeed fiber 389 kr./md. 1000 Mbit/s 1000Mbit/s fiber

Tabellen er senest opdateret den 01.07.2024

Som du kan se er det sjældent de helt hurtige forbindelser, som er de billigste. I stedet er det typisk hastigheder omkring 100-300 Mbit, som er dem der er billigst, når det kommer til fibernet.

Er 100-200 Mbit så nok?

Svaret til dette er ja for langt de fleste. Faktisk skal du have en relativt stor familie, hvor alle er på nettet på samme tid, for at du har brug for en 1000 Mbit forbindelse.

Har du derimod husstand med 2-6 brugere af internettet kan du nemt klare dig med f.eks. en 100 Mbit forbindelse, specielt når det er fibernet, hvor der ikke skal medregnes ret meget tabt på hastigheden ind til din husstand.

Upload hastighed er også medtaget i tabellen, men faktisk er det lidt dumt at snakke download og uploadhastighed, når man taler om fibernet, da de altid er den samme. Så i stedet vælger vi fremadrettet bare at betegne upload/downloadhastighed som “hastighed”.

Billigste fibernet lige nu

Men hvem tilbyder så det billigste fibernet lige nu? Det kigger vi nærmere på i denne sektion.

Mange kigger nemlig på prisen, når de vælger fibernet, og der er ingen tvivl om, at det også er en vigtig faktor, for fibernet jo vel fibernet – right?

De billigste fibernet lige nu ses i listen herunder:

 • Fibernet fra Jetnet | 209 kr./md. (50 Mbit/s)
 • Fibernet fra Hiper | 279 kr./md. (100 Mbit/s)
 • Fibernet fra Telia | 279 kr./md. (100 Mbit/s)
 • Fibernet fra Telenor | 299 kr./md. (50 Mbit/s)
 • Fibernet fra Waoo | 299 kr./md. (100 Mbit/s)
 • Fibernet fra Ewii | 319 kr./md. (100 Mbit/s)
 • Fibernet fra YouSee | 319 kr./md. (100 Mbit/s)
 • Fibernet fra Norlys | 329 kr./md. (200 Mbit/s)
 • Fibernet fra Fastspeed | 389 kr./md. (1000 Mbit/s)

Data i listen ovenfor er senest opdateret: 01.07.2024

Vi kan se, at det lige pt er Jetnet, som tilbyder det billigste internet via fiber. Her får du nemlig 50 Mbits for 209 kr./md.

Dette betyder dog desværre ikke, at du kan gå ud og købe den løsning i dag, for det er ikke alle adresser i hele landet der kan få netop den pris, ja faktisk kan det være, at du godt kan få den givne udbyder, men at de ikke tilbyder netop den løsning på din adresse.

Fibernet fungerer nemlig på den måde, at man som fibernetudbyder skal købe sig ind på forskellige netværk, så hvis en udbyder har købt sig ind på alle netværk undtagen de netværk, der ligger i f.eks. det sønderjyske, så vil sønderjyder ikke kunne få fibernet fra den givne udbyder, mens alle andre kan.

Derudover er det forskel på, hvor meget fibernet-udbyderne betaler for at have adgang til de forskellige netværk (adresser), og derfor kan prisen på eksempelvis en 100 Mbit løsning være forskellige hos den samme udbyder, fordi løsningen leveres på forskellige netværk – giver det mening?

Så det her med at finde det billigste fibernet kan være ret svært, da det i høj grad afhænger af din adresse, om du kan få de billigste løsninger på markedet.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan fibernet egentlig fungerer, og hvorfor det er så hurtigt.


I listen ovenfor er det være at bide mærke i, at vi kigger på normalpriserne på fibernet, og du vil sandsynligvis opleve nogle andre priser, når du tjekker din adresse med vore værktøj.

Det skyldes at næsten alle udbydere kører med introtilbud, hvor du får fibernet ekstra billigt de første måneder, hvorefter prisen stiger til normalprisen.

Eftersom man typisk har en fibernet-forbindelse i mere end 6 måneder, giver det god mening at kigge på normalprisen og regne ud, hvad der så egentlig er billigst, og det er altså det vi har gjort med vores liste ovenfor.

Helt generelt kan vi se udbyderne af fibernet i Danmark har normalpriser der starter fra:

 • Jetnet | fibernet priser fra 209,-/md.
 • Hiper | fibernet priser fra 279,-/md.
 • Telia | fibernet priser fra 279,-/md.
 • Waoo | fibernet priser fra 299,-/md.
 • Telenor | fibernet priser fra 299,-/md.
 • Ewii | fibernet priser fra 319,-/md.
 • YouSee | fibernet priser fra 319,-/md.
 • Norlys | fibernet priser fra 329,-/md.
 • Fastspeed | fibernet priser fra 389,-/md.

Listen ovenfor er senest opdateret den 01.07.2024

Ud fra listen kan vi se at Jetnet lige nu tilbyder den billigste pris for fibernet, og du kan hos netop Jetnet få en fiberforbindelse for kun 209 kr./md. 

Den fiberudbyder som lige nye tilbyder den dyreste fibernetløsning er Fastspeed, da mindsteprisen på deres billigste løsning er 389 kr./md. 

Fibernet dækning i Danmark

Danmark er efterhånden dækket rigtig godt af fibernet, og du skal et god stykke ud til Udkantsdanmark for at for at finde områder, hvor du ikke kan få fibernet.

Herunder kigger vi nærmere på de forskellige landsdele og ser på, hvor godt de egentlig er dækket af fibernet.

Vi vil bruge data fra tjekditnet.dk og dingeo.dk til at illustrere, hvor godt man er dækket ind på fibernet i de forskellige området. Jo grønnere kortet er, jo bedre fibernet dækning er det. Hvis kortet er rødt, så betyder det, at der er dårlig fibernet dækning

Fibernet på Sjælland

Kigger man på kortet herunder er det tydeligt at området omkring København er rigtig godt dækket med fibernet. Kommer man dog lidt udenfor København til områderne nord-vest for Roskilde og Hillerød, så er der flere steder, hvor der stort set ikke er fibernet dækning. Resten af Sjælland ligger med en dækning på 70-80%, og det er kun nogle få områder på Falster, hvor der ikke er den helt store dækning.

billigt Fibernet på Sjælland

Fibernet på Fyn

Fyn som helheld er rigtig godt dækket når det kommer til fibernet. Det er kun øerne, f.eks. Langeland, hvor der kniber med at få rullet fibernet ud. Enkelte områder nord for Odense har heller ikke den bedste fibernet dækning, men ellers er det typisk billede på Fyn, at de er dækket rigtig godt, når det kommer til fibernet. Dette har sandsynligvis også en indvirkning på prisen, og derfor bør det helt klar være muligt at få billigt fibernet, hvis man bor på Fyn – prøv selv at teste ovenfor.

billigt Fibernet på Fyn

Fibernet i Syd- og Sønderjylland

Syd- og Sønderjylland er nok det område af Danmark, der har den bedste fibernet dækning overordnet set. Der er stor set inden “døde” områder, så bor du i syd eller Sønderjylland, så kan du med alt sandsynlighed få både hurtigt og billigt fibernet der, hvor du bor.

Det er kun på Fanø og et lille område nordøst for Billund, at der ikke er den store fibernetdækning.

billigt Fibernet i Syd- og Sønderjylland

Fibernet i Midt- & Vestjylland

Midt- og Vestjylland er lidt en blandt landhandel, når det kommer til mulighederne for at få billigt fibernet. Her er dækning nemlig lidt svingende. Omkring de større byer såsom Holstebro, Herning, Ikast, Viborg og Ringkøbing er dækning rigtig fin, men bevæger man sig ud i ydreområrderne, f.eks. helt vest på, nord for Holstebro eller syd for Herning omkring Kibæk, så findes der store områder, hvor der ikke er udrullet fibernet.

I disse områder kan man i stedet være heldig at der er opsat 5G master eller indlagt COAX i sin husstand, så man stadig kan få hurtigt og billigt internet den vej igennem. Generelt er det dog lidt 50/50 om man kan få billigt fibernet, hvis man bor i Midt- & Vestjylland.

billigt Fibernet i Midt- & Vestjylland

Fibernet i Østjylland

Kigger man på Østjylland, kan man ikke komme udenom Aarhus, hvor det ser ud til, at det kun er enkelte steder på Aarhus Ø, at der ikke er fibernet.

Ellers er hele oplandet til Aarhus dækket rigtigt godt ind, og det gælder også områderne omkring Silkeborg, Horsens, Randers, Grenaa og Ebeltoft – ja selv Samsø er dækket rigtig godt ind.

Der hvor du måske kan have svært ved at finde en fibernet-forbindelse er på Djursland i området mellem Randers og Grenaa.

billigt Fibernet i Østjylland

Fibernet på Bornholm

Det er ret tydeligt, hvor folk er bosat på Bornholm, hvilket også kommer til udtryk i fibernet-dækning. På Bornholm er fibernettet nemlig koncentreret omkring de større byer. Her er det udbyderen BornFiber, der står for fibernettet, så hvis du bor i f.eks. Rønne, Nexø eller Allinge, så kan du med stor sandsynlighed få en billig fibernet forbindelse fra dem.

billigt Fibernet på Bornholm

Fibernet i Nordjylland

De fleste Nordjyder kan nyde rigtig godt af lynhurtigt og billigt fibernet. Specielt i området omkring Aalborg er 80-90% af alle adresser dækket med fibernet.

Det er kun, hvis man bevæger sig syd for Limfjorden, at der begynder at være områder, hvor der ikke er udrullet fibernet. I disse områder kan man dog godt forvente at der er opstillet 4/5G master, og derfor kan man være heldig, at kunne får hurtigt og billigt internet herigennem istedet.

billigt Fibernet i Nordjylland

Er prisen det vigtigste, når man vælger fibernet?

Prisen er på ingen måde alt, når man vælger fibernet.

Man kan sagtens få en billig fibernet forbindelse, men hvis hastigheden er for lav eller kundeservice hos udbyderen er dårlig, så er det ikke altid den billig pris værd.

Derfor giver det god mening at vælge en udbyder, som har gode anmeldelser og tilfredse kunder, og som samtidig kan give dig en hastighed, som både er hurtig OG billig.

Mange udbydere har også forskellige gode, som man får ved siden af sit fibernet. Det kan f.eks. være sikkerhedspakker, tilbud på streaming, rabat på TV, fast IP inkluderet eller noget helt andet.

Har du alligevel tænkt dig at købe en sikkerhedspakke eller ved du at du på et tidspunkt vil få brug for en fast IP, kan det godt betale sig at sætte sig ind i, hvad disse ting koster hos udbyderen og hvad du samlet set kommer til at betale hos henholdsvis de udbydere, hvor det er inkluderet og hos dem, hvor det ikke er, og hvor du derfor selv skal ud og tilkøbe det.

Du kan med fordel se vores video herunder, som viser, hvordan du nemt kan bruge vores værktøj til at få et overblik over priserne, hvorefter du kan kigge på de andre ting såsom kundetilfredshed, hastighed og inkluderede ting.

Hvad er fibernet?

Nedenfor er fibernet, og hvad det er gjort simpelt i en infografik. Følg den og bliv klogere på, hvad fibernet egentlig er:

fibernet

Kilde: Billig-Bredbånd.nu