Sådan er et webhotel forbundet til internettet

webhotel forbundet til internettet

  Skrevet af: Redaktionen     07-02-2024     Skrevet i: Guides

Arbejder du med hjemmesider og har du nogensinde tænkt over, hvordan din hjemmeside egentlig kan ses på internettet?

Læs med i denne korte guide, hvor vi giver dig en forklaring på, hvordan en hjemmeside kan ses på internettet via den server den ligger på.

Et webhotel, der forbinder dig til verden

De fleste hjemmesider ligger på det man kalder webhotel. Et webhotel er typisk en delt plads på en server et sted i verden, hvor du så kan have dine hjemmesidefiler og database liggende.

Den server som dit webhotel, og dermed hjemmeside ligger på, er forbundet til internettet, og dine ting er derfor offentligt tilgængeligt, hvis man kender adresse på din server.

Det er der dog ingen der gør, og derfor kommer noget man kalder DNS ind i billedet.

DNS – din vejviser

DNS står for “Domain Name System” og er en salgs vejviser på nettet.

Din hjemmeside findes nemlig på et domæne, og når nogle trykker det domæne ind i deres browser, så sker der det, at browseren bliver sendt til domænets navneserver.

Navneserveren er den der ved, hvor indholdet på din hjemmeside ligger, altså på hvilken server man skal kigge på, og du bliver derfor via navneserveren sendt til den rigtig server, hvor dit domæne ligger. På denne server findes der så igen noget DNS på domænet, som fortæller hvor selve hjemmesiden til domænet ligger. Denne DNS bestemmer så endeligt, hvad du får vist i din browser.

Så Domæne->navneserver->domæne-DNS->hjemmeside

Grunden til at man har domæne-DNS er, at man nogle gange vil have hjemmesiden kørende på én server og mail på en anden. Det kan man styre via domæne-DNS, hvor man som domænets ejer kan sige at mails skal lande på den server, mens hjemmesiden skal vises på den anden server.

Giver det mening?

Det er super indviklet, men også ret smart, når man tænker over det.

Så når du går på internettet (det kan være du har fundet billigt internet igennem os), så er det når du bruger din browser, at du kan besøge et domæne og igennem DNS blive sendt derhen, hvor hjemmesiden ligger tilgængelig på nettet (via en server).

Lidt om IP´er

Nu har vi snakket om, at man bliver sendt videre osv.

Men det der gør, at man kan blive sendt videre er IP-adresser. Når din browser spørger navneserveren, hvor domænet ligger, giver den nemlig en IP tilbage.

Nu har din browser denne IP, og går så videre til den.

IP´en er DNS-serverens IP, og denne DNS-server, kan så fortælle hvilken IP hjemmesiden og mail findes på, så mails sendes til én IP og web vises på en anden – eller begge på samme (i det fleste tilfælde).

Så lige som man har adresser i virkeligheden har alle servere på nettet også en IP, som man kan gå til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *