Sådan vælger du et webhotel i Sverige

  Skrevet af: Redaktionen     27-01-2025     Skrevet i: Guides

Sverige er (sammen med Danmark) et af de landet i verden med fleste registrerede .se domæner per indbygger, og svenskerne er vilde med at lave deres egne hjemmesider, bygge webshops og have mail på deres egne domæner.

Alt dette kan dog ikke lade sig gøre uden et webhotel, og det at vælge webhotel i Sverige kan faktisk ikke være helt let, for der er virkelig mange udbydere at vælge imellem.

I denne guide hjælper vi dig som svensker (eller dansker) til at vælge webhotel i Sverige, hvis du planlægger at ville åbne en hjemmeside på et svensk domæne med fokus på Sverige.

Pas på intro prisen

Der var en gang, hvor prisen på et webhotel var det samme både første, andet, tredje og alle efterfølgende år. Sådan er det dog ikke længere, for mange udbydere vælger i dag at køre med en intropris, typisk det første år, og derefter en normalpris.

Dette er også fint nok, da du på den måde kan komme billigt i gang, men det er vigtigt at du holder øje med normalprisen, da rigtig mange webhoteller har en normalpris der er mere end dobbelt så høj som normalprisen.

Nogle udbydere, f.eks. Hostinger har også en vild prisstruktur, hvor du kan få ultra lave priser, hvis du vel og mærke binder dig til det i op til 4 år (48 måneder). Generelt anbefaler vi at gå udenom sådanne udbydere, da det hurtigt kan blive meget uigennemsigtigt, hvad den pris du ender med at betale rent faktisk er.

Det bedste du kan gøre er at bruge en side som denne, som sammenligner webhoteller, og hvor både introprisen samt normalprisen er angivet og regnet på.

Har du planer om flere hjemmesider?

Når man først har lavet en hjemmeside, og har fået styr på, hvordan det fungerer – så laver man typisk en eller flere mere.

Mange webhoteludbydere har dog den begrænsning på deres webhotel, at du kun kan have én hjemmeside eller webshop per webhotel. Dette er rigtig smart for dem, for så skal du købe et webhotel mere, hvis du vil have hosting til dit nye projekt.

Nogle udbydere har dog mulighed for flere hjemmesider og webshops på samme webhotel (F.eks. Polar55) og sådan en udbyder burde du overveje, hvis du har en fornemmelse af, at du måske godt kunne finde på starte flere “onlineprojekter”.

Hvor svensk skal det være?

Når man vælger webhotel er der masser af udenlandske udbydere at vælge imellem, nogle er tilstede i hele verden, nogle er til stede kun i norden mens andre måske kun er til stede i Sverige.

Når man vælger webhotel, så er det vigtigste at webhoteller tilbyder support på det sprog man skriver/taler, da det er klart nemmeste at kommunikere med supporten, hvis man ikke skal hen og forklare sig på f.eks. engelsk. Det korte og lange er således, at du bør vælge en udbyder der har svensktalende supportere. Udbyderen behøver nødvendigvis ikke have kontor i Sverige (det har de færreste) og de behøver heller ikke have deres servere stående i Sverige, men du bør se efter support på svensk, da det er det du vil få brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *