3 tips til at vælge den rigtige internet udbyder

  Skrevet af: Ekstern Redaktion (Reklame)     17-02-2020     Skrevet i: Diverse

Annonce

Internettet fylder efterhånden en stor del af vores liv, hvorfor det er helt naturligt at markedet ændrer sig konstant. Det kan være svært at følge med som almindelig forbruger, og har du ikke skulle tage stilling til din internetudbyder eller hastighed i mange år, så er chancerne for at du har styr på dine muligheder meget små.

Står du og skal vælge udbyder, så kan det dog være en rigtig god idé at gøre dit forarbejde. Det kan være svært at finde ud af, hvad dit eller din families reelle behov er, og det er der en masse sælgere der udmærket er klar over, og udnytter naturligvis disse muligheder til at sælge dig et større abonnement pakker.

Fald ikke for dygtige sælgere

Det første, og måske også allervigtigste når du skal vælge internetudbyder er ikke at falde for de dygtige sælgere. Det er ofte en god idé at starte med at tjekke udbydernes anmeldelser ud på trustpilot eller sociale medier, før du tager kontakt til dem. Det giver et meget godt indblik i, hvordan andre kunder har oplevet udbyderen, og vil også hjælpe dig på vej mod at tage det rigtige valg.

Mange sælgere forsøger som regel at sælge dig et internet + TV-abonnement som du ikke nødvendigvis har brug for. Uanset hvilke sider du besøger på nettet – må det være alt fra YouTube, Facebook eller sjove shopping sider som eksempelvis Lovebuddy.dk, så vil 100 mbit download og 20-50 mbit upload være rigeligt, hvis ikke i er flere end 4-6 personer i husstanden.

Men det fortæller sælgerne dig ikke. De vil formegentlig fortælle dig at du skal højere op, hvilket også naturligvis bliver dyrere for dig, og de tjener mere på bunden.
Sandheden er dog, at hvis i blot benytter internettet i al almindelighed – hvilket er at surfe på diverse sider, streaming og lidt computerspil, så er ovenstående længe nok.

Fiber eller Coax

Et af de store spørgsmål når du skal vælge internet, er hvorvidt du skal vælge Fiber eller Coax. Først og fremmest skal du slå din adresse op hos den udbyder, som du har valgt at gå med. Det er nemlig ikke sikkert, at den udbyder kan levere på din adresse, hvorfor du kan være nødsaget til at vælge en anden.
Hvis det viser sig, at du godt kan få den foretrukne udbyder, så skal du undersøge hvad de faktisk kan tilbyde – altså om de kan tilbyde fiber, eller kun almindelig coax. Fiber er som regel en smule dyrere, men det er også en mere stabil forbindelse som fremtidssikrer dig. Så hvis du er på jagt efter internet til en husstand hvor du planlægger at bo i mange år endnu, så kan det være en god idé at gå med fiber, såfremt det er nu engang er muligt.

Forsøg altid at få gratis oprettelse

Mange internetudbydere tager et oprettelsesgebyr på mellem 500-1000 kr., og det skal man altid forsøge at få skåret af regningen. De er meget interesseret i at få dig som kunde, og de vil i langt de fleste tilfælde gå med til, at give dig gratis oprettelse. Faktisk så kører mange af dem med gratis oprettelse i flere måneder af året, hvilket egentlig bare fungerer som et salgstrick.
Det er altså meget nemt at forhandle sig til gratis oprettelse, hvorfor man altid skal give det et forsøg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.