4 teknologier der kan gøre dit liv bedre

  Skrevet af: Redaktionen     20-03-2019     Skrevet i: Diverse

teknologi

Teknologi kan hjælpe os meget i hverdagen. I denne artikel kan du finde inspiration til hvordan teknologi kan hjælpe dig med at opnå en renere hjem, blive bedre til at løbe, sove bedre samt at reflektere over livet.

Robotter til hjemmet

Vi har generelt mere og mere travlt og især kvinder har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen selvom at mændene hjælper meget til i hjemmet. Med to fuldtidsjobs kan det være svært at sørge for rengøringen og traditionelt ville de der havde råd til det ansætte en hushjælp, men i dag kan robotterne klare en del af arbejdet i hjemmet.

Du kan blandt andet købe robotstøvsugere, der sørger for at spare dig en halv time her og der. Du kan også købe robot vinduespudsere, så du også slipper for den kedelige opgave med at pudse vinderne. Den ekstra tid kan du bruge på enten at læne dig tilbage og slappe af, tilbringe tid sammen med vennerne eller andre ting, som normalt er meget sjovere end rengøring. På https://kulturguiderne.dk kan du få mange gode ideer til hvad du kan bruge din ekstra tid på, hvis du mangler inspiration.

Få hjælp til at sove bedre

God søvn danner basen for at vi oplever en god hverdag. Der findes utallige applikationer, som kan overvåge dit søvnmønster og analysere hvor lang tid du bruger i de forskellige søvnstadier. Flere applikationer er designet til at bruge din smartphones mikrofon og vibratorfunktion til at registrere dine bevægelser. Dette er vigtige data, da det gør at applikationen kan regne ud hvornår du er i NREM-søvnstadierne. Her ligger du nemlig bundstille i søvnstadierne tre og fire. Du kan også bruge applikationer til at sove bedre via hypnose, beroligende stemmer, lyde fra naturen, afslappede melodier og meget mere.

Løb dig mentalt stærk

Søvn er vigtig, men motion er også essentielt. Danskerne er et af de mest løbende folkefærd og hvis du gerne vil i gang med at løbe, så kan du ifølge runyourlife.dk opnå mange fordele ved at holde en logbog over din løbetræning. Der findes flere løbe-apps, som gør det nemt at holde styr på træningen og på den måde kan du blandt andet følge dine mål på nemmere vis.

Den moderne dagbog

Hvis du ikke er meget til kuglepen og papir, men gerne vil holde en journal eller dagbog, så findes der også teknologi til dette. Du kan bruge apps, der erstatter de traditionelle dagbøger til at holde styr på dine tanker og forbedre din hukommelse.

Det kan også være en god løsning til at udnytte tiden i toget eller bussen, hvor du måske har mest energi til at reflektere og sætte ord på dine tanker i din journal. Du behøver ikke at skrive din dagbog om aftenen, da det også generelt kan hjælpe at reflektere over de ting, som du har foretaget dig på det seneste.

Det gode ved digitale dagbøger er at dine private tanker forbliver private. Du behøver ikke at bekymre dig om fysiske nøgler eller gode gemmesteder, da du kan indstille et kodeord, så du kan have din dagbog i fred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *