6 interessante ting at opleve i Silicon Valley i USA

  Skrevet af: Ekstern Redaktion (Reklame)     05-01-2022     Skrevet i: Diverse

Sponsoreret indhold:

Skal turen gå til USA, men er du i tvivl om hvorhen præcis du skal placere dig i selve USA, så kan du overveje at ramme ind i Californiens fantastiske store-lilleby. -Et sted hvor både store som små med interesser i hver sin lejr vil kunne finde ud af at få en god ferie til at gå. Det er blevet tid til at se nærmere på hvad Silicon Valley har at byde på.

Husk de praktiske ting før afrejse

USA dækker over mange områder, kulturer og interesser. Det kan derfor være lidt af en opgave at få samlet de helt rigtige seværdigheder og steder under samme rejse, for der er så meget at se og opleve og alt for få dage til rådighed til at snuppe ferien i den vestlige verden.

Det er blevet let at komme til og fra stort set alle områder i USA fra Danmark, så forberedelserne til selve rejsen er heldigvis til at have med at gøre, hvis bare man ved sådan ca. hvorhenne man vil begive sig. Der er dog nogle ting du skal huske, ud over selv det at finde seværdighederne og det drømmeophold du vil ende ud med f.eks. så husk at ansøge om et ESTA, så du er sikker på at få lov til at rejse afsted i første omgang.

Et ESTA er dit elektroniske bevis for at du må rejse ind i USA og opholde dig her. Det er et must at have for at kunne rejse til USA og er derfor vigtigt at få ansøgt i tide, så du ikke pludselig står og ikke kan boarde dit fly til drømmerejsen der ellers har været udførlig planlagt. Vi vender tilbage til de praktiske ting der ligger i forberedelserne, men først er det tid til at se på 6 interessante ting som du kan opleve i Silicon Valley i USA.

Silicon Valley i det nordlige Californien

Synes du at Silicon Valley lyder bekendt, men var du helt uvidende om at der var et område i USA der havde dette navn, så kan det være at det er fordi du har hørt om selve serien Silicon Valley. Det er dog ikke helt denne serie vi skal se nærmere på i dag, men lige præcis det område som knap så mange kender på trods af at der er nogle meget spændende ting at opleve der.

Silicon Valley ligger som skrevet i USA, nærmere betegnet i Californien. USA dækker over et stort område i sig selv, men det gør Californien også og derfor er det stadig meget forskelligt hvad du vil kunne opleve og se afhængigt af om du vælger at udforske den nordlige eller den sydlige del.

Silicon Valley ligger i den nordlige del af Californien og her er ikke langt fra den smukke kyst. Området byder på den vildeste natur som ikke kan sammenlignes med noget vi har her i Danmark og hvis du bare har, en smule hang til at måbe over smuk natur, så er der ingen tvivl om at du vil finde dette område interessant at besøge. Her kommer de håndplukkede 6 steder som du bør besøge i Silicon Valley.

Besøg historisk universitet og oplev Kelly Park der er for både de store og de små

Først skal vi se på Kelly Park. Her har Silicon Valley-området sikret sig at det er et turistvenligt område også for børnefamilierne. Kelly Park er en kæmpe park på godt 60 hektarer med aktiviteter både indendørs og udendørs samt en zoo der er et hit hos de mindste i flokken. Hvis du ikke rejser med børn, så er denne park stadig værd at opleve.

Som det næste skal vi nærmere på selveste Stanford University, for dette universitet er nemlig placeret i dette område. Stanford University har haft mange kendisser på skolebænken og iblandt lærerstaben. F.eks. John F. Kennedy der tilbage i 1941 til 1945 var USA’s præsident, gik på dette universitet. Den sande historie er dog at han droppede ud kort før at han havde færdiggjort sit studie her. Også en anden berømthed som du muligvis ikke kender på navnet, men som du helt sikkert vil beundre lidt ekstra når du finder ud af, at der er tale om den første kvinde der rejste ud i rummet. Der er tale om kvinden der hed Sally Ride. Hendes år på Stanford University blev dog ikke brugt på skolebænken men i stedet brugt som professor på skolen.

Et sted der rummer både storby og naturoplevelser

Er du en rigtig backpack-rejsende, så vil du helt sikkert elske det 3. sted som du bør opleve i Silicon Valley. Stedet kaldes for Alum Rock Park og er et kæmpe naturområde der med dens gode vandrestier i et kuperet terræn giver gode muligheder for at få tilbagelagt en masse skridt samtidig med at man kan se dyr man ikke vil se i Danmark som f.eks. en puma.

Det fjerde sted på listen her er byen San Jose. Denne ting er på listen for at tilfredsstille dig der elsker storbylivet og dens shopping muligheder, men ikke ønsker at bo midt i det hele eller at gå rundt blandt et hav af turister. San Jose betragtes som Silicon Valleys hovedstad og minder på mange måder om storbyerne i Danmark hvor du kan spise på restaurant og shoppe hvis det er det du ønsker. Forskellen er dog at du her i højere grad vil kunne mærke at du er blandt de lokale og ikke midt i en myretue af turister.

Lidt for IT-nørderne og historieelskeren

Den 5. ting der kan hive i enhver for at besøge Silicon Valley er at der her er tale om hovedsæde for rigtig mange Tech-virksomheder og det er faktisk området hvor rigtig mange store Tech-innovative virksomheder har startet op fra bunden. Tech-området byder på kontorer der rummer virksomheder som f.eks. Apple, Google, eBay og andre af de helt store virksomheder. De er dog lidt hemmelighedsfulde i forhold til at lade nysgerrige folk snuse i sagerne, for inde bag væggene er der helt store upcomming ting på tapetet. Er du en smule IT-nørd, så er dette her helt sikkert et sted der vil kunne trække nogle timer ud af dagsprogrammet for at se nærmere på.

Det sjette og sidste sted der bør nævnes i forhold til at besøge Silicon Valley er Los Altos History Museum. Dette museum er et fantastisk og anerkendt museum der rummer alverdens levn særligt fra Ægyptens historie. Det vil altså sige at du vil støde på de helt ægte mumier og andre historiske sager her. Et godt museumsvalg selv for personer der rejser med børn, men som har svært ved at få deres børn til at interessere sig for fortiden og dens historie fra den vide verden. Her vil alle blive mere eller mindre opslugt for en dag.

Det var lige et lille udpluk af spændende oplevelser for enhver smag i selveste Silicon Valley, men det var langt fra alt hvad området har at byde på. Du kan finde mere inspiration til din rejse og om området online, ligesom det er en god idé at du husker at få styr på dit pas og især dit ESTA, så du er sikker på at alt er klar også inden selve rejsen. Husk at dit pas skal være gyldigt for hele den periode du er afsted i og gerne i længere tid, da dit ESTA har en gyldighedsperiode i op til 2 år, så længe passet også er gyldigt i denne periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *