Bitcoins for begyndere

  Skrevet af: Ekstern Redaktion     23-08-2019     Skrevet i: Guides

Betalt indhold.

Er du interesseret i bitcoins og udviklingen generelt inden for kryptovaluta-markedet? Overvejer du måske endda at kaste dig ud i markedet med køb-og-salg spændingen og økonomisk afkast?

Kryptovaluta betyder kort fortalt en handelsvaluta på nettet og er karakteristisk ved at den ikke trykkes som mønter og pengesedler, som vi kender det fra f.eks. danske kroner og amerikanske dollars. Der er dog også andre aspekter ved bitcoins og kryptovaluta generelt, som kan være værd at vide, inden du kaster dig ud i den store investering.

Hvad er bitcoin?

Bitcoins er en P2P-teknologi, der kort fortalt betyder bruger-til-bruger. P2P-teknologien er rygraden i kryptovalutaen, der adskiller sig fra konventionelle valutaer ved ikke at blive styret eller defineret af en centralenhed som fx. en bank, som de fleste af verdens valutaer i dag bliver af centralbankerne. Det gør også, at værdien af en Bitcoin er sværere at fastlægge og bestemmes af forventningerne til markedet.

Det er værd at bemærke, at Bitcoins har taget en enorm himmelflugt siden den første handel med Bitcoins foregik i 2010, hvor den californiske programmør og bitcoin-entusiast Laszlo Hanyecz købte to pizzaer til en værdi af 10.000 bitcoins, der i dag giver en pris på over en halv million danske kroner. Denne historie bruges ofte for at illustrere hvor meget bitcoin har udviklet sig i pris, siden den mystiske og hemmeligholdte skikkelse Satoshi Nakamoto (muligvis bare et pseudonym for en gruppe af forskellige programmører) i 2009 deklarerede, at han/hun/de gerne ville lave en alternativ valuta til de konventionelle valutaer, og det hele skulle foregå på nettet via peer-to-peer teknologi. Kryptovalutaen er altså ikke bare en betalingsform, men også en handelsvare i sig selv.

Siden det er Bitcoins blevet populært, da hele tilblivelsen også taler ind i folks eventyrlyst og trang til at gentænke verden i den digitale tidsalder – og den måde, vi betaler på, er en del af denne revolution. Udover handlen på nettet, kan man i dag  betale fysisk i omkring 50 butikker i Danmark med kryptovalutaen og mange tusindvis på verdensplan – og netværket af butikker, hvor du kan betale sådan, udvider sig hele tiden.

Læs mere her om fænomenet

Handel med Bitcoins

Der har dog også været en del sager med fusk og fiflen med kryptovalutaen, der ødelægger den gode historie og eksplosive vækst. Som udgangspunkt er det svært at fifle med regnskaber i denne teknologi, der også indeholder en Blockchain, der kort fortalt er en åben regnskabsbog for alle brugere, hvor alle transaktioner med kryptovalutaen registreres. Vil du fifle med tallene, skal du dermed fifle med alles tal – og det er noget nær umuligt.

Nogle investorer benytter sig også af kryptorobotter, hvilket er nyttigt redskab til handlen med kryptovalutaer. Kryptorobotter er at betragte som aktie-robotter, som sikrer investorerne økonomisk afkast på deres investeringer. Kryptorobotterne er ikke robotter, men software, der holder øje med markedets udsving og globale nyheder, så de kan foretage sig de helt rigtige køb og salg på de helt rigtige tidspunkter, og i modsætningen til en investor i kød-og-blod, kan de holde hovedet koldt og sikrer for det meste rigtig gode resultater for investorerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *