Brugt iPhone – som ny bare billigere

  Skrevet af: Redaktionen     25-03-2020     Skrevet i: Diverse

Har du heller ikke altid lige luft i budgettet til Apples nyeste lanceringer af  telefoner, så kan det være ideelt med en brugt iPhone. Prisen er selvfølgelig attraktiv, fordi den ligger langt lavere end nyprisen, og herudover er prisniveauet typisk også langt fra de nyeste generationer. Vi har nemlig set en stødt stigende kurve for nyprisen, når det kommer til nyere generationer af Apple iPhones.

Brugtbørs eller 2 års garanti

Der findes forskellige salgskanaler på brugtmarkedet for smartphones og telefoni generelt. Det er vældigt populært at købe brugte iPhones eller iPads på offentlige markedspladser såsom Den Blå Avis, Facebook marketplace eller et helt tredje sted.

En anden salgskanal er hos forhandlere af SmartPhones, som har set et lys i at investere i brugt elektronik. Der er nemlig flere faktorer, der taler for professionelt salg af brugt IT-udstyr. Forhandlerne kan benytte sig af en særligt brugtmoms regel, hvor de udelukkende skal betale moms af fortjenesten. Det gør, at salgsprisen kan sænkes, så den bliver endnu mere attraktiv for slutbrugeren. Derfor kan du ofte se, at telefoner har tilnærmelsesvist den samme udsalgspris som brugte fra private sælgere – og så endda med garanti og reklamationsret.

Det faktum, at butikkerne udviser et refurb tegn og en generel strategi om bæredygtighed og miljøvenlige hensigter gør, at miljøbevidste forbruger foretrækker disse over andre. Derfor opnår du, som forhandler, en form for goodwill, når du bevidst anvender foretagende, der skåner miljøet.

Herudover skal forhandlere også tilbyde garanti og reklamation på produktet ifølge Købeloven. Derfor står du som forbruger bedre stillet, hvis der skulle opstå problemer med mobiltelefonen. Denne garanti har du ikke, hvis du handler fra privat til privat. Derfor bør du være ekstra opmærksom i disse tilfælde.

Sådan undgår du at blive snydt

Regel nummer ét er altid at sikre sig, at telefonen ikke er låst med iCloud. Den tidligere ejers Apple-id konto er ofte registreret på den tidligere ejers iPhone – det kan være bevidst eller ubevidst. Mange oplever nemlig problemer med låste iPhones, og forsøger derfor at snyde uvidende købere på diverse brugtbørser eller markedspladser.

Derfor skal du altid google dig frem til en form for imei checker. Der findes utallige udbydere, der tilbyder at opslå et begrænset antal imei numre op per dag. Disse vil angive om telefonen er låst til et Apple-konto eller ej. Køb aldrig noget, der er låst til en brugerkonto medmindre sælgeren kan låse telefonen op på stedet. Det kan tyde på, at enheden kan være stjålet og du har ikke mulighed for at installere din egen profil på telefonen.

Hvis alt er som aftalt, bør du efterfølgende tjekke om mobiltelefonen kosmetisk ser tilfredsstillende ud. Har den eksempelvis en smadret skærm eller kameraglas, så bør du medregne disse omkostninger til en reparation. Slutteligt bør du foretage en opkaldstest, hvor højtalere og mikrofon testes igennem. Husk både at tjekke ørehøjtaler som ved opkald på normal vis eller ved at sætte den på høj.

Opsummering – det skal du huske

Når du køber en brugt iPhone eller iPad for den sags skyld, så bør du altid tjekke nedenstående. I så fald kan du sikre dig en bedre handel:

 • Brugt iPhone test
 • iCloud låst: Det kan være låst op
 • SIM låst: Bør være låst op – kan låses op efterfølgende af professionelle.
 • Skærm: Tjek for uoplyst knust glas, touch fejl og 3D.
 • Kamera: Tag et billede med både bagkamera og frontkamera (selfie)
 • Opkaldstest: Sørg for at 2 højtalere, 2 mikrofoner og følsomhedssensorer virker
 • WiFi og bluetooth: Sørg for der er signal til begge forbindelser
 • Touch id og face id: Nyere iPhones kan låses op med fingeraflæser og ansigtgenkendelse
 • Test knapper: Volumeknapper, hjemknap og eventuelle andre knapper.
 • Batteri: Det kan ikke forventes at være 100% på en brugt enhed, men der kan anvendes en Coconutbattery software.
 • Opladerstik: Tjek at der kan føres strøm til telefonen.

Hvis du gør brug af ovenstående tests, vil du helt sikkert være godt stillet i forhold til at gøre en god handel. Vigtigst af alt er, at din kommende Apple enhed ikke er låst til den forrige ejers Apple-id.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *