Derfor skal du huske at gå til tjek hos tandlægen

  Skrevet af: Ekstern Redaktion (Reklame)     18-03-2021     Skrevet i: Diverse

Annonce:

Det er i dag ganske almindeligt at gå til tandlægen. De fleste danskere har efterhånden enten fået fjernet en eller flere af deres visdomstænder, haft bøjle på eller sovet med en bideskinne om natten. 

Desuden har størstedelen af befolkningen udviklet en sund tandhygiejne og gode vaner i forhold til at børste tænder. Dette er især vigtigt, da der i dag gemmer sig ufattelige mængder sukker og syre i utroligt mange forskellige føde- og drikkevarer.  

Fordelene ved et årligt tjek

På trods af en sund tandhygiejne bør man få tjekket sine tænder regelmæssigt. Dette sker automatisk for børn under 18, men for den resterende befolkning er det nødvendigt selv at kontakte en tandlæge. 

I nogle tilfælde er det dog krævet, at man kontakter en specialtandlæge, hvis der skal foretages et ekstra kompliceret indgreb. Du kan her finde en dygtig specialtandlæge – første konsultation er gratis.

Et sådant indgreb kunne være at få fjernet en eller flere af sine visdomstænder. Dette skal udføres af en såkaldt ortodontist, som er en læge med speciale i tandregulering. 

Hvis man husker at blive tjekket hyppigt, vil man kunne undgå dyre tandreguleringer. I mange tilfælde kan tandlægerne nemlig se, hvis der er noget, der er ved at udvikle sig til et problem. 

Du kan i disse tilfælde få forebyggende behandling, hvilket som regel også er mindre smertefuldt. 

Når regningen kommer

Selvom det er billigere helt at lade være med at gå til tandlægen, så vil konsekvenserne af ubehandlede problemer hurtigt blive langt dyrere. 

Jo mere kompliceret et problem bliver, jo mere omfattende bliver indgrebet, som specialtandlægen er nødt til at lave. Økonomi bør derfor aldrig være en hindrende faktor, når du overvejer, om du bør tage til tandlægen. 

Bøjle eller ej?

Mange unge oplever, at deres tandlæge anbefaler dem at gå til en bøjletandlæge. Dette skyldes ofte skæve tænder eller andre strukturelle fejl i munden.

Ofte fås disse anbefalinger, mens børnene stadig er under 18, men i nogle tilfælde kan man godt risikere at skulle have bøjle på, efter man er blevet 18. Nogle gange er man også nødt til at udskyde behandlingen, hvis barnet for eksempel er meget angst for at skulle have bøjlen på. 

I disse tilfælde er man nødt til at tage til en specialtandlæge. Her vil de vurdere, hvilken bøjle der passer bedst til patienten, og vil efterfølgende sætte den på tænderne. 

Selvom patienten ikke umiddelbart lider af gener i sine tænder, kan det i mange tilfælde alligevel være nødvendigt med en bøjle. Med tiden kan man nemlig udvikle hovedpine og kæbespændinger, hvis de strukturelle fejl ikke behandles. 

Man bør derfor altid følge tandlægens råd, hvis vedkommende anbefaler, at man skal have bøjle på tænderne.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *