Digital økonomi – fordele ved at samle dine små lån online

  Skrevet af: Ekstern Redaktion (Reklame)     17-07-2020     Skrevet i: Diverse

Digital økonomi - fordele ved at samle dine små lån online

Annonce

Det kan være dyrt at have mange små lån med høje afdrag. Der er derfor ofte penge at spare, hvis du samler dine lån til ét stort. Se her, hvad du får ud af det, og hvordan du gør.

Hver fjerde dansker benytter sig i ny og næ af muligheden for at tage et forbrugslån, som dækker uventede udgifter eller dækker et køb, som der ikke er luft til i budgettet lige nu.

Har du mange små, men dyre forbrugslån?

Forbrugslånet kan i visse tilfælde hjælpe med at få økonomien til at hænge sammen – også selvom det er et lån med høje omkostninger. Derfor vil du, når du har optaget flere lån hos forskellige udbydere, opleve, at det bliver dyrt at afdrage på gælden.

I det tilfælde er det fornuftigt at forhøre dig hos din bank, om du kan få lagt dine små lån sammen til ét stort forbrugslån. Det kan give dig mere luft i din økonomi, så du får et bedre overblik over, hvor meget du skylder.

Herunder følger en trin-for-trin-guide til, hvordan du får omlagt dine små lån til ét samlet lån.

#1: Skab et overblik over dine lån

.. og saml al den data omkring dine lån, som du overhovedet kan finde.

Lav en liste over, hvor meget du skylder, og hvorfra du har lånt pengene. Skriv ned, hvad dine lån koster. I den forbindelse skal du se efter den samlede ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), som gør det nemt at danne sig et overblik over omkostningerne for lånene.

#2: Kontakt din bankrådgiver

Tag en snak med din bankrådgiver omkring muligheden for at samle dine lån. Hvis ikke din egen bank vil gå med til at udstede det ønskede samlelån, så er der heldigvis en alternativ løsning. Du kan samle dine lån hos Santander, hvis din egen bank ikke er samarbejdsvillig. Besøg dem via deres hjemmeside og send en låneansøgning med det samme.

#3: Kan det overhovedet betale sig at samle lån?

Du opnår typisk en lavere rente og en lavere månedlig ydelse, ligesom du slipper for at skulle betale dyre gebyrer hos de enkelte låneudbydere. Det er samtidig nemt at få et overblik over, hvad du skal betale hver måned, samt hvor længe du skal betale af på din gæld.

Hvis det ikke kan betale sig at samle dine lån, eller du ikke har mulighed for det, så bør du finde dét af dine lån, som er dyrest, og fokusere på at betale af på det først. Start med at lægge et budget, så du har helt styr på, hvor meget du har til rådighed hver måned.

Lav desuden en liste over dine gældsposter og læg en plan for gældsafviklingen. Hvis ikke du gør det, så er der en overhængende risiko for, at du mister overblikket endnu en gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *