Er du også med på aktie-bølgen? Se her, hvorfor du bør investere i aktier

aktiekursus

  Skrevet af: Redaktionen     17-08-2021     Skrevet i: Guides

At investere i aktier er blevet supertrendy inden for de seneste år. Hvad er aktier, og hvorfor bør man investere i dem? Der er mange fordele ved at investere i aktier, og i denne artikel vil der blive sat fokus på disse. Hvis du er nysgerrig på at vide mere om aktier efter denne artikel, kan du deltage i aktiekurser på online og fysisk med fremmøde. På Danske WeTeach.dk kan du f.eks. deltage i dette populære aktiekursus for begyndere

En aktie er en lille del af en virksomhed. Når du køber en aktie, gør det dig til medejer af virksomheden. Investeringen giver dig ret til at få del i virksomhedens overskud og udbytte. Indtjeningsmuligheden sker, hvis virksomheden stiger i værdi. Her stiger din aktie nemlig også i værdi. Det er derfor, mange investerer deres penge i aktier. En aktie kan falde og stige i værdi, og derfor kan det være risikabelt at investere i aktier, for man kan aldrig vide, hvilken vej det går. På baggrund af denne indledning vil vi i det følgende give dig nogle gode grunde til, hvorfor du bør investere i aktier:

  1. Ved at investere i aktier kan du beskytte din opsparing mod negative renter, der kommer, når du har din opsparing i en bank.
  2. Derudover kan du også beskytte din opsparing mod inflation, der sker år for år.
  3. Du kan opnå et bedre afkast, hvis du har lavet en god investering i en aktie, som er steget nogle procent, siden du investerede.

Derudover vil vi give dig nogle tips til, når du selv vil ud at investere i aktier:

  1. Start tidligt. Som beskrevet i denne artikel fra DR.dk er det altid en god idé at starte tidligt, da dit afkast kan få vokseværk over længere tid. Hvis du begynder tidligt, har dine penge derfor størst potentiale til at vokse. I denne sammenhæng er det også relevant at nævne, at det er godt at tænke langsigtet. Det vil sige, at det er godt at købe en aktie og beholde den, sådan at du ikke sælger den inden for kort tid. Det er en god idé at beholde en aktie i mange år på grund af renters rente-effekten.
  2. Invester ikke mere, end hvad du har råd til. Da det kan være risikabelt at investere i aktier, er det vigtigt, du kun investerer den mængde penge, du har råd til.
  3. Vælg en strategi, og følg den. Her findes der forskellige former for aktier, du kan investere i. Du kan også bruge automatiske robotrådgivere. Du skal også bestemme dig for, hvor mange penge du vil investere.
  4. Det er vigtigt ikke at investere penge, du snart skal bruge. Det kan være penge til indskud i din kommende lejlighed, ferieopsparing og så videre.
  5. Det er en god idé at fortsætte med at investere i aktier, når du først er begyndt på det. Som du tjener flere penge, kan du, i stedet for at sætte pengene ind på en opsparingskonto, spare dem op i aktier.

I artiklen har vi givet dig nogle gode grunde til, hvorfor du bør investere i aktier samt nogle gode tips til aktieindkøb. Med det har du fået et overblik over, hvad aktier er for noget, og hvad det betyder at investere i dem. Hvis du ønsker at vide mere om emnet, kan du følge linkene oppe i toppen af artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *