Hvad er en online advokat?

  Skrevet af: Ekstern Redaktion (Reklame)     08-02-2021     Skrevet i: Diverse

En online advokat eller en digital advokat, har på mange måder de samme funktioner som de vi kender fra den almene advokatbranche. Det eneste, der skiller de to ad er, at alt korrespondance ved en online/digital advokat foregår via telefon eller mail. Altså digitalt.

Hvorfor en online advokat?

En online advokat er en rigtig fin løsning, og nogle gange billigere løsning, hvis du finder dig selv i en situation, der kræver juridisk erfaring og rådgivning. En online advokat kan nemlig hjælpe dig lige såvel som en “fysisk” advokat. Ved hjælp fra digitaliseringen er en online advokat-ydelse på mange måder billigere, da mange andre økonomiske omkostninger kan blive skåret fra. Det kan eksempelvis være tidskrævende og vanskeligt at planlægge et fysisk møde ind, i en forvejen travl hverdag. Online advokaten er derfor en god løsning, hvor både omkostninger og det tidsmæssige behov bliver dækket ind.

Hvordan vælger jeg en online advokat?

Ligesom du sikkert har fået anbefalet eller hørt godt om en “fysisk” advokat, kan de online og digitale advokater ligeså være i omløb. Ved blot at bruge en søgemaskine på din digitale enhed, findes der flere forskellige online advokatkontorer i Danmark.

Når du skal vælge en online advokat og indgå et samarbejde, kan det være en god idé at undersøge om andre kunder, der evt. står i lignende situation som dig selv, har været tilfredse med deres oplevelse. Gode anbefalinger kan have stor betydning for, hvorvidt du bør vælge at indgå et samarbejde med din online advokat. Sørg også for at booke et møde, evt over telefonen eller et SKYPE/ZOOM møde, så du kan mærke om den rette kemi er til stede.

Det kan i flere tilfælde være fordelagtigt, at indgå et samarbejde med en advokat. Det kunen eksempelvis være, at du ønskede at stifte et selskab. Hvis du ønsker at have hjælp fra en advokat til diverse juridiske dokumenter, skal du i den forbindelse medtænkte salær til advokaten for vedkommendes ydelse. Dog kan det være det hele værd, da du slipper for evt. fejl og mangler såfremt du selv tager sagen i egen hånd. Advokaten vil typisk hjælpe med udarbejdelse af de juridiske dokumenter, der hører til den gældende selskabsform og evt. også tilbyde rådgivning om processen.

Online advokat priser

Priserne på de online advokater kan variere afhængig af ydelse, omtale og “brand”. Pris og kvalitet går oftest hånd i hånd, men ved hjælp fra det digitale univers, vil du hurtigt finde ud af, at de online advokater er en del billigere end de “fysiske” advokatkontorer.

Det kan være en god idé at undersøge priserne hos de forskellige udbydere, da ydelserne oftest læner sig meget op ad hinanden. Inden endelig aftale, er det også fuldt acceptabelt, at undersøge markedet før, at du indgår et samarbejde med din online advokat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *