Hvad gør man, hvis der ikke er indlagt fiber på ens adresse?

FAQ svar
Hvad gør man, hvis der ikke er indlagt fiber på ens adresse?
Nikolai Salling

  Skrevet af: Nikolai Salling     14-09-2023     Skrevet i: FAQ

En læser har sendt os følgende spørgsmål:

Hvad gør man, hvis der ikke er indlagt fiber på ens adresse?

Vores redaktør Nikolai Salling givet nedenstående svar:

Hvis der ikke er indlagt fiber på din adresse, kan det virke som om, at du er afskåret fra at få hurtigt og stabilt internet. Men heldigvis er der stadigvæk nogle muligheder, som du kan benytte dig af for at få en tilfredsstillende forbindelse.

ADSL eller VDSL – stadig en solid løsning

En af de mest almindelige muligheder, hvis man ikke har fiber, er at få en ADSL eller VDSL forbindelse. Dette er via det traditionelle telefonnetværk, og det kan være en solid løsning, hvis man ikke har alt for høje krav til ens internethastighed.

Med ADSL får jeg typisk downloadhastigheder på mellem 10-20 Mbit/s på gode dage, mens VDSL kan give hastigheder på op til 80 Mbit/s. Det er vigtigt at understrege, at den faktiske hastighed kan variere afhængigt af hvor langt jeg er væk fra telefoncentralen, og hvor mange andre i området også bruger nettet på samme tid.

ADSL og VDSL tilbydes af flere internetudbydere, og det kan være en god idé at bruge en sammenligningstjeneste som musimi.dk til at finde det billigste internet. Her kan jeg nemt få et overblik over de forskellige priser og hastigheder, og finde den løsning der passer bedst til mine behov.

5G – internet uden kabler

En anden mulighed, hvis jeg ikke har fiber, er at få en 5G forbindelse. Dette er et trådløst mobilt bredbånd, hvor jeg kan være online uden at være koblet til et kabel.

Med 5G kan man opnå endnu højere hastigheder end med ADSL og VDSL, typisk mellem 20-80 Mbit/s. Men det kan variere afhængigt af hvor god dækning der er i mit område. En fordel ved 5G er, at jeg kan tage internetforbindelsen med mig, hvis jeg f.eks. skal på en ferie eller arbejde et sted uden internet.

Flere internetudbydere tilbyder 5G-forbindelser, og det kan være en god idé at undersøge hvilke der har den bedste dækning og pris. Her kan jeg igen bruge en sammenligningstjeneste som musimi.dk til at finde det billigste internet.

Satellitbredbånd – når ingenting virker

Hvis hverken ADSL, VDSL eller 5G er muligt på min adresse, kan jeg stadigvæk ty til satellitbredbånd. Dette er en mere avanceret løsning, som anvender en satellitforbindelse til at levere internet.

Satellitbredbånd kan give mig stabil internetforbindelse, uanset hvor jeg er i landet. Dog er det vigtigt at bemærke, at satellitbredbånd ofte har højere latency (forsinkelse), hvilket kan påvirke visse aktiviteter online, såsom onlinespil eller videoopkald.

Der er forskellige udbydere af satellitbredbånd, og det kan være en god idé at undersøge priser og anmeldelser for at finde den bedste løsning.

Uanset hvilken løsning jeg vælger, er det vigtigt at gøre sin research og finde den bedste og mest pålidelige udbyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *