Hvordan finder du den bedste internetudbyder?

  Skrevet af: Ekstern Redaktion (Reklame)     19-03-2020     Skrevet i: Uncategorized

ANNONCE

Hvad end du bruger internettet til at surfe de sociale medier, shopper på sjofle sider som www.purepleasure.dk, eller om du bruger det meste at tiden på internet til at skyde fjenden i Counter-strike, så er det altså vigtigt at du vælger den rigtige udbyder. At vælge den rigtige udbyder kan have stor betydning for, hvordan din oplevelse med internettet i hjemmet bliver.

Der er mange faktorer der spiller ind, når du skal vælge internetudbyder, og det er ikke altid en selvfølge at den rigtige internetudbyder er den samme for dig, når du skifter adresse. Hvor god og stabil en forbindelse diverse internetudbydere kan levere, afhænger nemlig meget af hvor i landet du befinder dig, og hvor mange der bor omkring.

Det kan dog være svært at finde hoved og hale i alle de forskellige muligheder – specielt fordi der findes en hær af gode sælgere, hvis eneste job er at overbevise dig om, at deres internet er det bedste for dig.

Nedenfor finder du tre gode råd til at få det bedste internet for dig.

Undersøg dine muligheder

Først og fremmest skal du undersøge hvad dine reelle muligheder er, for det er ikke sikkert at du kan få den udbyder som du oprindeligt havde i tankerne. På de fleste udbyderes hjemmesider kan du slå din adresse op, og de vil så automatisk fortælle dig om de kan levere på din adresse eller ej. Hvis ikke de kan levere til din adresse, kan man i få tilfælde være heldig at de vil ligge rør ned i dit område hvis efterspørgslen er stor nok, men det er typisk ikke besværet værd.

Hvis du er meget uheldig, så har du kun én mulighed og hvis dette er tilfældet for dig, så er der ingen grund til at du gør yderligere overvejelser i henhold til valg af udbyder.

Hvilken hastighed har du brug for?

Hvis ikke man har forstand på IT, herunder internethastighed, så kan det være svært at gennemskue hvilken hastighed man oprigtigt har brug for. Mange udbydere forsøger naturligvis at sælge dig så høj en hastighed som muligt, da det for dem betyder flere penge i kassen.

Hvor mange personer der bor i husstanden, har afgørende betydning for, hvor hurtigt dit internet skal være. På samme måde har jeres internet-krævende aktiviteter indflydelse på, hvilken hastighed i bør vælge.

Er i kun et par stykker i husstanden, så er 50/20 som regel nok. Dette gælder også hvis i streamer film og spiller computerspil. Det kan dog være en god idé at benytte en fast lan-forbindelse, hvis du spiller computer, og der streames samtidig. På den måde er i helt sikre på, at ingen af jer bliver forstyrret af hinandens aktiviteter.

Er husstanden over 2-3 personer, og består den af flere unge mennesker der som regel bruger internettet mere til at streame film/serier og spille computer, så bør man gå med en hurtigere forbindelse – det kunne være 100/50 eller derover.

Placering af routeren er vigtig

Hvor du vælger at placere din router har stor betydning for, om du får en stabil forbindelse i hele hjemmet. Får du en tekniker til at sætte internettet op for dig, er det vigtigt at i snakker om dette, og at du får den sat op ca. i midten at huset.

Ofte er internetindgangen i den ene ende af huset, hvorfor teknikeren må gøre hvad han kan for at trække routeren til en acceptabel position.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *