KUnet | Hvad er KUnet og hvad kan det bruges til?

  Skrevet af: Redaktionen     17-08-2019     Skrevet i: Diverse, Guides

KUnet

KUnet er det digitale klasserum for Københavns Universitet. København Universitets intranet samler blandt andet de vigtige studiebeskeder samt information om skemaer, så den studerende altid bliver informeret om forelæsninger, undervisningsmateriale, pensumlister og meget mere.

Hvad kan du finde frem til på KU-net?

Spørgsmålet burde næsten være, hvad kan du ikke finde frem til på KU-net? På forsiden af intranettet finder du genveje til alle de programmer, som de studerende skal bruge i forbindelse med deres studiegang på det københavnske universitet. Derfor kan det være en god ide at sætte sig ind i hvordan KU-net fungerer, da det i sidste ende kan hjælpe med at gøre din tid på Københavns Universitet meget nemmere.

Forsiden viser også de vigtigste studiebeskeder, som kan være forbundet med dit fakultet, din uddannelse eller generelt Københavns Universitet. Det er vigtigt at du holder øje med disse studiebeskeder, så du fx ikke går glip af fagtilmelding eller eksamenstilmelding i de værste tilfælde.

KU-net fører dig til din KUmail

En af de primære genveje på KU-net er til din KUmail.  Denne mail er dit vigtigste kommunikationsværktøj på universitetet, da alle officielle e-mails fra universitetet bliver sendt til din KUmail.

Det er vigtigt at du husker at tjekke din KUmail. Mange glemmer ofte at tjekke denne indbakke, da den kan drukne i mængden mellem andre mails, som du har haft længe før din tid på universitetet.

Hvis du ved at du kommer til at glemme at tjekke din KUmail, anbefaler vi at du sætter den op på din smartphone eller indstiller videresend-funktionen til at sende e-mails videre til din private mailkonto som fx Gmail.

I forbindelse med din KUmail kan vi også give dig et andet godt tip. Din universitets email adresse vil starte med tre bogstaver og tre cifre. Denne kombination danner din identitet på universitetet og derfor kan det være en god ide at lære den udenad.

Skema

En anden vigtig genvej på KU-net er dit personlige skema. På den måde kan du følge med i hvornår du har forelæsninger og på den måde planlægge din hverdag. Du kan endda downloade dit personlige universitetsskema til kalenderen i din smartphone.

Hvis du gør det, vil forelæsningerne blive tilføjet i din kalender og du vil endda have direkte adgang til at tjekke underviser og mødested. Især sidstnævnte er brugbart, da mange ofte glemmer at tjekke hvor de skal møde op før i sidste øjeblik og derfor er det lækkert at have direkte adgang til den information på telefonen.

En anden glimrende egenskab er at skemaændringer bliver ændret automatisk på din mobil. Derfor har du altså ingen undskyldning for at gå glip af en forelæsning og du undgår også at møde op til aflyste forelæsninger, som også kan være surt at blive udsat for.

Absalon

De studerende på Københavns Universitet finder også det online klasseværelse ”Absalon” på KUnet. Dette er den digitale platform for de forskellige fag, som samler kursusinformation, undervisningsmateriale, pensumlister og meget mere. De studerende kan også benytte Absalon til at kommunikere med de medstuderende samt underviserne.

Digital Eksamen

Generelt rykker alt online og det har KU også bevist ved at implementere Digital Eksamen på den KUnet. Digital Eksamen bruges til at aflevere hjemmeprøver og at gå til skriftlige eksamener. De studerende på Københavns Universitet finder linket til Digital Eksamen under ”Mine systemadgange” på KU-nets forside.

Det er vigtigt at de studerende tester programmet af, da der ikke findes undskyldninger, som kan føre til en ekstra chance. Digital Eksamen er resultatet af et samarbejde mellem flere danske universiteter inklusiv København Universitet og leverandøren Arcanic. Arcanic har mere end ti års erfaring med eksamensplatformen Digital Eksamen og derfor er der stort set ingen fejl.

Derfor er det vigtigt at de studerende tester platformen før de skal til en digital skriftlig eksamen. Det anbefales også at lade være med at vente til sidste øjeblik med at aflevere hjemmeopgaver. Selv hvis din teknik driller eller at du har problemer med dit internet, vil du ikke få en ekstra chance til at aflevere opgaven. Deadline skal overholdes.

MyUCPH-app

Der er altså mange forskellige programmer, som du skal holde styr på, som studerende på Københavns Universitet. Heldigvis kan du få adgang til det hele ved at downloade KU’s officielle app My UCPH.

Her får du adgang til de fleste af de digitale platforme samt dit personlige skema, som kan være et glimrende alternativ, hvis du ikke ønsker at downloade skemaet til kalenderen på din smartphone. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *