Sådan følger du dit energiforbrug på mobilen

  Skrevet af: Redaktionen     09-11-2020     Skrevet i: Guides

Du kan i dag få mange forskellige apps til mobilen, der gør din hverdag lettere. Det kan være apps, der styrer lysreguleringen i stuen, tracker din løberute eller holder øje med din nattesøvn.

Hvis du gerne vil følge med i dit energiforbrug på daglig basis, er der også hjælp at hente. Mange energiselskaber tilbyder nemlig en smart app, som gør det nemmere at forstå dit energiforbrug. App’en gør det altså muligt at tracke, hvor i hjemmet du bruger mest energi. Når du altid har dit energiforbrug lige ved hånden, bliver det også nemmere at forstå, hvordan elregningen gøres op.

Gør din elregning mere grøn

En app, der viser dig en oversigt over dit energiforbrug, er i et miljøbevidst samfund uundværlig at have på mobilen. Disse apps er tilkoblet til elforbruget i dit hjem, og giver dig et overblik over, hvor du bruger mest strøm.

Måske glemmer du altid at slukke for lyset på badeværelset, eller at slukke for stikkontakten, hvis du tager på ferie. Sådanne tips er lette at integrere i din hverdag, og gøre til nye og gode vaner.

Mange af disse energibesparende apps kan også vise, hvor din strøm kommer fra, og hvornår den kommer fra bestemte enheder. Det kan være interessant at vide, hvis det er vigtigt for dig at leve mere klimavenligt. Måske kommer energien fra vindmøller, solceller eller kraftværker. På den måde kan du vælge at sætte opvaskemaskinen i gang på tidspunkter på dagen, der er mere miljøvenlige end andre.

Husk at opgradere teknologien

Det er også vigtigt at huske på, hvor stor indflydelse dine teknologiske enheder har på din elregning. Hvis app’en eksempelvis viser, at du bruger meget strøm på at oplade din mobil eller din computer, kan det være en god idé at investere i ny teknologi. Derfor bør du løbende overveje, om din opladningstid sætter dit elforbrug for højt op.

Jo nyere din mobil er, desto bedre kan den typisk også holde på strømmen. Det betyder, at du ikke skal oplade den særligt ofte, og at du dermed sparer penge på elregningen.

Mange har f.eks. i dag deres alarm på mobilen. Hvis man så også har en mobil, der hele tiden løber tør for strøm, skal den sidde til opladning om natten. Det kan være enormt belastende for dit energiforbrug, at mobilen trækker strøm hele natten. Så kan det være bedre for klimaet og din elregning at investere i bedre teknologi.

Husk den gode internetforbindelse

Mange vil i dag gerne spare penge på elregningen, men også leve komfortabelt og med god internetforbindelse. Der er ikke noget mere frustrerende, når man ikke kan få forbindelse til en god film på streamingtjenesten. Det er altså for mange mennesker afgørende, at dårlig internetforbindelse ikke skaber frustration i hverdagen.

Derfor er det vigtigt at vælge den hastighed, der giver bedst mening for dig og dit forbrug. Denne oversigt over de bedste internetudbydere kan hjælpe dig til at finde en udbyder, der bedst stemmer overens med dine behov.

Et godt internet kan også hjælpe på dit energiforbrug, da dårligt internet fra f.eks. en gammel router arbejder hårdere og i længere tid på at skaffe forbindelse til dine enheder. Det vil du typisk kunne se på din elregning, og derfor er det altid en god idé at optimere din teknologi, når der er behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *