Sådan kan du spare penge som studerende

  Skrevet af: Redaktionen     22-03-2019     Skrevet i: Guides

Slip for stress forbundet med din økonomi ved allerede som studerende at lære hvor du kan spare penge. I denne artikel finder du gode tips, som du faktisk kan bruge hele livet til at vedligeholde en sund økonomi.

Vær klogere end dit supermarked

Supermarkeder er skabt til at sælge og derfor bruger de naturligvis forskellige tricks til at få dig til at købe produkter, som du måske ikke havde forberedt at købe. Det ældste trick i bogen til at undgå at købe for meget i supermarkedet er at lave en indkøbsliste hjemmefra og sørge for at holde sig til den.

Et andet godt trick er at tjekke kiloprisen. Lad os sige at du skal købe ris og normalt ville du gå ud fra at det er billigere at købe en pakke med to kg i stedet for 500 gram. Men faktisk kan to små pakker koste det samme, som en stor pakke. Derfor er det en god ide at tjekke kiloprisen. Dermed undgår du at købe mad, der bliver dårligt og går til spilde og/eller at spise eller drikke mere end du egentligt har behov for.

Find billigere internettet

Har du gennemtænkt hvilket internet du har i hjemmet og om du kan spare penge på det område? Som studenterbladet bladetmomentum skriver kan du spare penge blot ved at vælge den rette hastighed, der passer til dit behov. Hvis du bor alene, så får du sjældent brug for mere end 20 Mbit/s hastighed, som er mere end rigeligt til fx at streame Netflix i HD.

Spar på elregningen

Der er mange måder, som du kan udnytte til at spare penge på elregningen. Du kan fx vælge at hænge dit tørre i stedet for at bruge tørretumbleren. Hvis du bruger tørretumbleren tre mange mindre hver uge i sommerperioden og en gang mindre i vinterhalvåret kan du spare op til 800 DKK om året.

Der er mange som er i tvivl om hvor meget strøm et apparat bruger, hvis det står på standby. Dette afhænger af hvornår produktet er produceret. Hvis du har apparater i hjemmet, der er produceret før 2009, så kan det være at de sluger meget strøm og at du kan spare penge ved at slukke på kontakten, når du ikke bruger produktet.

Mange glemmer at slukke lyset, når de går ud af et rum og her kan du også spare penge. Det siges at du kan spare ca. 300 DKK om året, hvis du husker at slukke for lamperne i to rum, som du ikke opbevarer dig i.

Du har endnu flere penge at indhente, hvis du skifter dine gamle pærer ude. Det siges at du kan spare 80 DKK om året per pære, når du bruger en LED-pære i stedet for en halogenpære og det kan godt blive til mange penge i sidste ende hen over flere år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *