Sådan kommer du i gang med WordPress

WordPress guide

  Skrevet af: Redaktionen     28-08-2022     Skrevet i: Uncategorized

WordPress er et enormt populært CMS-system både i Danmark men også på verdensplan. Nylige tal viser, at de står for hele 43% af alle hjemmesider på nettet. Det er et imponerende højt tal. Du har som hjemmeside-ejer måske også hørt om WordPress og går derfor med tanker om at skifte. I denne artikel vil vi hjælpe dig med at komme godt i gang.

Først og fremmest skal du vælge et WordPress webhotel, der egner sig til formålet. Vi er glade for den danske udbyder www.nordicway.dk, som har alle de funktioner, som du skal bruge. Selv om det er en smule teknisk, så får du gratis SSL, ubegrænsede domæner på dit webhotel, gratis daglig backup, 1-klik installering, WordPress ToolKit, høj sikkerhed samt meget mere. Da valg af udbyder er første trin i opstarten vil vi lige dække nogle af disse funktioner.

Da vi har fokus på at komme godt i gang med WordPress, så kommer vi ikke udenom, at 1-klik er at foretrække. Her kan du købe dit webhotel og på få minutter være i gang med WordPress uden en masse teknisk viden. Så det er ret væsentligt for dit valg af udbyder.

Vi vil også fremhæve daglig backup som en kritisk funktion, der bare skal være inkluderet. Når man arbejder med WordPress kan der ske fejl i fx en opdatering. Her skal det være muligt at gendanne din data fra den foregående dag.

Du ønsker naturligvis også at prioritere stabile og hurtige servere, og vores erfaring viser, at nordicway leverer på disse parametre.

Når du har valgt din WordPress udbyder, så kan du installere WordPress. Vi antager, at du har valgt en udbyder med 1-klik, så benyt dette til at installere WordPress. Herefter kan du logge ind på din WordPress side på ditdomæne.dk/wp-admin/. Du udskifter blot ditdomæne.dk med det rigtige domænenavn. Alle WordPress installationer kommer som standard med /wp-admin/ som login URL.

Du er nu logget ind på din WordPress installation med dit brugernavn og kode fra 1-klik installeringen, og kan begynde at arbejde med dit indhold. Du kommer primært til at have fokus på ”Sider” og ”Indlæg”, når du arbejder med WordPress. Indledningsvis skal du dog vælge det rette WordPress tema og senere hen får du brug for at installere nogle forskellige plugins. Vi kan anbefale ”Really Simple SSL” som det første plugin, du tilføjer, da du på den måde kan sikre din side. Vær dog opmærksom på, at du inden da skal sikre, at der er gratis SSL på dit webhotel, og at det er aktiveret. Hos nordicway tildeles der automatisk et SSL certifikat, men du kan også manuelt køre processen i deres cPanel.

Du skal formentlig også arbejde med dine tema-indstillinger. Afhængig af, hvilket tema du har valgt, så kan det foregå på forskellig vis. I mange tilfælde ligger det dog under ”Udseende” > ”Tilpas”, men det kan også eksistere som et selvstændigt menupunkt. Brug temaet dokumentation for at finde ud af, hvordan du præcist tilpasser dit tema.

Du er nu klar til at begynde arbejdet med din WordPress hjemmeside. Sørg for at have tålmodighed med arbejdet og benyt Google som værktøj, når du skal finde ud af, hvordan du udfører specifikke handlinger. Da WordPress er så udbredt, så findes der en masse guides online. Kan du ikke finde løsningen på en udfordring på dansk, så kan du prøve med en engelsk søgning.

Ønsker du ikke at følge vores anbefaling og benytte nordicway som udbyder, så kan du i stedet kigge lidt nærmere på disse WordPress hosting udbydere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *