Sådan vælger du den bedste a-kasse til dine behov

  Skrevet af: Redaktionen     30-04-2019     Skrevet i: Diverse

vælg den rette a-kasse

De fleste håber aldrig, at det sker – at de får en fyreseddel. Men man kan aldrig vide det, og derfor er det bedst at have et sikkerhedsnet i form at et a-kassemedlemskab, så du kan få dagpenge, hvis du en dag ude i fremtiden står i den situation, at du bliver arbejdsløs. I dag er reglerne således, at du kan få dagpenge i op til 2 år, hvilket giver dig rimelig god tid til at finde et andet job. Det kan også være, at du skal på kursus for at opkvalificere dig eller tage en anden uddannelse og skifte branche for at finde nyt job, og i Danmark bliver der lagt meget vægt på fagligt kompetente medarbejdere, og i november 2018 indgik forligspartierne bag Beskæftigelsesreformen enige om en række initiativer, der skal opkvalificere ledige danskere for et beløb på 100 millioner kroner.

Hvilken a-kasse skal du vælge?

De fleste tager udgangspunkt i, at a-kassen skal være den billigste, fordi man dybest set ikke har lyst til at betale for noget, som man håber, at man aldrig får brug for. Sammenligner man priser på a-kasser vil man hurtigt kunne se, at Akademikernes a-kasse og FTA er de billigste. Men er de billigste også de bedste?

Den bedste service

Hvis uheldet er ude, og du bliver ledig, så vil det være meget relevant for dig, at du bliver imødekommet og oplever, at du får den service, du har behov for fra din a-kasse. I så fald bør du ikke kun se på den månedlige pris, du betaler for at være medlem, men også hvilke tilbud om kurser og efteruddannelse samt rådgivning, du får. Det kan godt være lidt bøvlet at skulle klikke ind på alle a-kassers hjemmesider for at finde ud af, hvad de tilbyder af service og sammenligne det, og derfor er det heldigt, at der allerede findes sider på nettet, hvor den sammenligning bliver foretaget. Se f.eks. denne oversigt over de bedste a-kasser.

Sammenligning af a-kasser på Trustpilot

Sammenligningen er baseret på forbrugeranmeldelser på Trustpilot, hvor man kan se, hvor høj en rating de forskellige a-kasser har fået. I 2019 er det Frie Funktionærers a-kasse, som løber med sejren som Bedste A-kasse med en rating på 9.2. Dernæst følger Business Danmark a-kasse og CA A-kasse. I bunden finder man Ase A-kasse med en rating på 5.5. Forbrugeranmeldelserne hos Trustpilot tegner et billede af kundetilfredsheden, og hvor høj den er. Forbrugeranmeldelserne er baseret på konkrete erfaringer i møderne med A-kasserne. Det er eksempelvis vigtigt, at it-systemerne fungerer og er nemme at navigere rundt i, når man som dagpengemodtager skal udfylde blanketter og have udbetalt penge. Det er også vigtigt, at man kan få et hurtigt svar på sine spørgsmål i telefonen eller per mail, og at man ikke skal vente i timevis eller dagevis på at få den rådgivning eller kundeservice, man har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *