Skal du holde konference? Læs med her

  Skrevet af: Ekstern Redaktion     20-11-2019     Skrevet i: Diverse

Annonce

Konferencer er hyppigt afholdte begivenheder. De ses ofte rundt omkring, både mindre danske konferencer men også større internationale konferencer. De indebærer typisk et større officielt møde, hvor deltagere igennem blandt andet foredrag, workshops og diskussioner, deler viden og erfaringer, der kan handle om forskellige områder. Konferencer indeholder nogle bestemte ting, som er vigtige at have med. Som for eksempel den rette opsætning og afholdelsessted. Det kan du læse mere om nedenunder.

Hvorfor konferencer?

En konference er blandt andet det bedste sted til at få en god debat på benene. Det er også et ideelt sted til at skabe opmærksomhed omkring et produkt, man gerne vil sælge, eller hvis man vil afholde workshops i noget, man er ekspert i. Det er de fordi, at konferencerne er med til at skabe rammerne for en læringsproces eller det rette miljø til at afholde en god debat. På den måde er formålet med konferencerne blandt andet at videreformidle ny viden, skabe en debat der afholdes i ordentlige rammer, så den kan give et positivt afkast, og skabe bevidsthed omkring og på den måde sælge nye produkter. Dertil er det dog vigtigt at nævne at der er nogle bestemte ting, der kan være med til at skabe det helt rette miljø for konferencen og dens deltagere.

Hav de rette materialer

Det er vigtigt at indrette en konference, så den ligner en konference. Der skal ikke være nogen tvivl om, hvad formålet er, med det sted man befinder sig. Hvad end du er konferenceholderen eller deltager som firma eller andet i en konference, så er det relevant at anskaffe sig skilte til at vise hvor du er fra, hvad du hedder og hvad dit formål er. Hvis du for eksempel er en virksomhed, der skal sælge et nyt produkt, så er det vigtigt at gøre sig selv synlig og genkendelig med et skilt. Her kan det være en idé at tjekke skilte fra skiltex ud. Skiltex er en webshop, der har alt hvad du skal bruge til en konference, lige fra skilte og roll up bannere til tavler og messediske. Derudover er det vigtigt at sørge for, at udstyret på konferencen spiller. Er internetforbindelsen stabil nok, er der stole nok, er scenen ordentligt sat op, virker mikrofonen og så videre. Sørg for at der er styr på alt det tekniske også, så undgår du unødvendige problemer.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Eller måske mere omgivelser, omgivelser, omgivelser. Udover at have styr på indretning og alt det tekniske, er det en fordel at finde nogle lækre omgivelser at holde konferencen i. Det giver en bedre stemning og et højere humør, hvis omgivelserne lægger op til dette. Derudover giver mere idylliske omgivelser, bedre motivation og koncentration. Hvis konferencen for eksempel bliver afholdt midt inde i byen, kan det være distraherende, at der er så mange ting, der foregår rundt omkring en. Larm, trafik og andre distraktioner. Så det kan være en fordel af anskaffe sig nogle lækre kursuslokaler, i nogle mere rolige og idylliske omgivelser.

Udvid din og andres horisont – lær noget nyt

Når du har rammerne på plads for din konference, så kan du bruge den som en platform til at udvide din egen og andres horisonter. Der kan holdes workshops og forelæsninger, det udfordrer og åbner op for folks horisont. De lærer noget nyt og bliver måske interesseret i andre ting, end det de plejer at være. Derudover er det en super måde at introducere folk for nye områder eller efteruddannelser til folk som er uddannede, men måske kunne være interesseret i noget efteruddannelse. Som for eksempel for dem som er kommunikationsuddannede. Her kan der i løbet af konferencen introduceres til nye områder, som for eksempel adfærdsdesign eller organisationskommunikation og på den måde kan det vække interesse at efteruddanne sig. Konferencer behøver altså de retter rammer, og kan derefter på den måde være med til at åbne op for interessante debatter og være en mulighed for at udvide sin horisont.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *