Teknologi på badeværelset

  Skrevet af: Redaktionen     30-08-2018     Skrevet i: Guides

Badeværelse

Det moderne badeværelse er ikke bare velvære og komfort. Ny teknologi har gjort sit indtog på badeværelset. Det digitale spejl og den avancerede eltandbørste er to eksempler på, hvordan den teknologiske udvikling er flyttet ind på badeværelset.

Teknologi på badeværelset lyder måske som noget fra en fremtidsfilm – men fremtiden er her rent faktisk nu, og er det badeværelsets tur til at få en teknologisk opgradering.

Nedenfor kan du læse mere om det digitale spejl Dirror og den smarte eltandbørste fra Oral-B.

Det magiske spejl.

Nu er det muligt at købe et helt specielt spejl til badeværelset – et digitalt spejl. Det digitale spejl ligner et helt almindeligt spejl, men det gemmer faktisk på en computer – og kan laves om til en computerskærm med en Intel Atom x7-Z8700 processor, 4 GB RAM og 128 GB lagerplads, mens styresystemet er Windows 10. Når du børster tænder, kan du derfor lige se dagens nyheder eller tjekke mails.

Spejlet er et digitalt center og kan være en slags daglig hjælper. Og mulighederne er utallige:

 • Holde styr på de daglige gøremål, som f.eks. fødselsdage og aftaler
 • Dele indkøbslister
 • Se din yndlingsserie alt imens du slapper af i boblebadet.
 • Gå på sociale medier
 • Lade dit yndlingsmaleri eller de seneste feriebilleder fylde skærmen
 • Lade en virtuel pejs knitre i baggrunden
 • Omdanne skærmen til en dartskive
 • Se vejrudsigten
 • Omdanne skærmen til et virtuelt akvarium
 • Mal dit eget maleri og upload det til skærmen
 • Bruge det digitale spejl som en gammeldags tavle, og skriv beskeder til børnene

Spejlet fås i tre forskellige størrelser: 27 tommer med en WQHD-løsning, 23 tommer touchskærm og 10,1 tommer touchskærm.

Og med Intel Atom X7-Z8700 med 2,4 GHz frekvenspulsering og fire kerner, WIFI til internet og Bluetooth 4.0, højtalere og stemmekontrol fra Cortana gør spejlet til et hurtigt stykke design. Spejlet hedder Dirror, er håndlavet og produceres i Tyskland,

Spejlet fås med tre forskellige trærammer: nordisk hassel, java brun og silkehvid. Prisen ligger fra 1.870 euro.

Men når Dirror kan akkurat det samme som en PC, hvad taler så for at anskaffe sig et digitalt spejl. Forskellen på spejlet og hjemmecomputeren ligger i alsidigheden med han hensyn til dets placering. Forskellen på tabletten og Dirror er displayets størrelse og computerkraften. Og ved at kombinere banebrydende teknologi med en flot hjemlig stil. Kan spejlet passe ind i en hver bolig.

Før du køber en Dirror, skal du overveje, hvad du helt præcis vil bruge det til. Spejlet er dyrt. Men i en husholdning med flere medlemmer kan det vise sig meget nyttigt. Det er også interessant som et alternativ til hjemmets tv nr. to eller tre. Men måske er det bare et samleobjekt til nørder eller cool gadget til teknikelskere.

Bluetooth til tænderne.

Oral-B Genius 9000 er topmodellen inden for eltandbørster. Det er som at købe en smartphone i high-end klassen, du får lige lidt mere end hvis du køber nogle af de mindre modeller. Med tandbørsten medfølger der en applikation, som både er til iOS og Android.

Applikationen kan også fungere sammen med andre Oral-B modeller. Den kan f.eks. huske dig på, at det er tid til at bruge tandtråd, børste din tunge osv.

Du kan også få råd og vejledning til din tandbørstning. Der er anvisninger af, hvordan din mundhygiejne kan forbedres samt oplyser dig om en professionel ”børsterutine”. Den kan også fortælle, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert ved din tandbørstning. Og samtidig med du børster tænder, er der også mulighed for at se sjove tips, nyheder og andet nederst i applikationen.

Oral-B Genius 9000 har hele syv funktioner: pro clean, dybderengøring, rensning af tungen, daglig tandpleje, tandkødspleje, blød/hård børstning, tandblegning, og bluetooth-teknologi. Du kan blot vælge en funktion på tandbørsten – og efterfølgende se i applikationen, hvilken en, du har valgt.

Ud over dette, så er Oral-B Genius 9000, som andre elektriske tandbørster, indstillet til at brumme og blinke hver gang du har børstet i 30 sekunder. Det skal mindre dig om, at du skal flytte tandbørsten til næste område. Børster du tænderne for hårdt, lyser den rødt og brummer.

Med i købet får du, udover tandbørsten, et rejseetui, en lille æske til opbevaring af fire børstehoveder, en mobilholder med sugekop, som kan fastgøres på spejlet og selvfølgelig en oplader. I dagligdagen vil børsten være anbragt lodret i opladeren. Opladeren benytter induktionsopladning.

Der er i øvrigt mulighed for at oplade tandbørsten, mens den er placeret i rejseetuiet. Der er også en USB-adgang, der gør, at du samtidig kan oplade din telefon via rejseetuiet. I rejseetuiet kan telefonen i øvrigt ligge på siden, mens den oplader.

Smartphone programmet kan uden tvivl være en god hjælp til at børste sine tænder grundigere og længere. Men funktionen kan måske også være spild af tid for nogen, og derfor ikke noget man vil bruge hver gang man børster tænder.

Det kedelige og praktiske badeværelse er altså fortid. Nu er badeværelset blevet et moderne og inspirerende rum, som jo tildeles mindst lige så meget opmærksomhed som husets øvrige rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *