Værd at vide om kviklån

  Skrevet af: Ekstern Redaktion (Reklame)     03-08-2021     Skrevet i: Uncategorized

Annonce:

Det kan virke tillokkende, at man blot ved et enkelt klik, er i stand til at låne store summer penge, som blot efter få minutter lander på bankkontoen. Desværre tager det for mange overhånd, og hvad der skulle være en enkelt fristelse bliver en langvarig og dyr fornøjelse. For at undgå dette, har vi samlet alt du bør vide om kviklån.

Sommetider kan det i værste fald være nødvendigt at låne penge hvis man er havnet i en akut situation. Kviklån kan derfor for nogle være en økonomisk hjælp. Det er dog vigtigt at man forinden har sat sig ordentlig ind i de betingelser der gør sig gældende når man foretager et lån. At låne penge er ikke noget man bare lige gør, og man bør derfor foretage en række grundige overvejelser inden man sætter privatøkonomien over styr.

Hurtig afbetaling

Et kviklån karakteriseres ved at strække sig over en kort løbetid og deraf også et mindre lånebeløb. Oftest gør det sig gældende at penge skal være tilbagebetalt senest 2-3 uger efter at pengene er indfriet. Det er derfor vigtigt at man har skabt et overblik over sin økonomi forinden, således at man er sikker på at man har pengene til rådighed de følgende uger efter. Oftest er det her, at de forskellige udbydere tjener deres penge, da mange ikke har mulighed for at tilbagebetale så kort tid efter. Renterne og gebyrerne løber derfor hurtigt op, og hvad der måske i første omgang synes som en god beslutning, kan i sidste ende føre dig ind i et virvar af gældsbreve. Hvis der ikke er tale om en akut situation kan det derfor være værd at overveje, hvorvidt man bør vente en måned eller to og i stedet trække fra sin opsparing.

Kviklånets rente

Uanset hvilket lån du foretager, kan du ikke komme udenom at skulle betale renter. Ved kviklån er rentesatsen dog oftest højere da du som låntager ikke skal stille sikkerhed for lånet. Hvis du derimod optager et lån i din bank, vil rentesatsen oftest være lavere da de kan stille sikkerhed i din bil, hus eller andet hvis du ikke tilbagebetaler. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på både rentesatsen samt de øvrige omkostninger og gebyrer der medfølger ved kviklånet. Inde på hjemmesider som BankSecrets, kan man ofte sammenligne flere forskellige udbyderes lånetilbud med hinanden, således at du er sikker på at finde den bedste og billigste løsning for dig.

Kviklån eller forbrugslån?

Hvorvidt du bør vælge et kviklån eller forbrugslån afhænger i stor grad af hvor stort et beløb der er tale om. Hvis du har brug for et større lån, anbefales det i de fleste tilfælde at vælge et forbrugslån, da dette på længere sigt er billigere. Derudover er de månedlige betalinger lavere da løbetiden er længere. Ved begge tilfælde er der dog tale om et forbrugslån da der ikke skal stilles sikkerhed for lånet, det udstedes til privatpersoner og din kreditværdighed afgør om du kan låne. Det anbefales dog ikke at man foretager et unødvendigt lån, da det ofte vil koste dig dyrere i den lange ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.